foto boven: Freddy Tacheny
foto onder: Didier de Radigues

Gisteren, in volle Belgische sneeuwdrama, hield Zelos in Brussel een persvoorstelling. Bezieler Freddy Tacheny, tevens de leidende figuur rond het circuit van Mettet, kwam er vergezeld van ex-motograndprix coureur en presentator Didier de Radigués de lijnen uitzetten rond het project “Black Knights”, dat onze motortalenten richting de MotoGP hoofdklasse moet duwen.

2017 was voor Zelos een mijlpaal. Aan het einde van het jaar kwam er voor onze vier coureurs veel goed nieuws. De handtekening van Xavier Siméon onder een MotoGP-contract bij Reale Avintia Racing is daarvan het hoogtepunt, niet alleen voor Xavier maar ook voor de structuur die Freddy Tacheny vijf jaar geleden opgezet heeft. De Belgische groep in het wegracen staat er en het feit dat Reale Avintia Racing onze drie Black Knight-rijders in zijn team opgenomen heeft, versterkt nog het idee van een nationale ploeg. Livio Loi (in Moto3) en Barry Baltus (in CEV) zullen inderdaad ook uitkomen voor dat zeer professionele Spaanse team. Bovendien is Barry Baltus er op briljante wijze in geslaagd geselecteerd te worden voor de hoog ingeschatte Red Bull Rookies Cup. Onze ‘rookie’ heeft met zijn amper 13 jaar alle kaarten in handen om zijn weg naar de top voort te zetten.

Zelos staat eveneens achter evenementen als het Bikersland Festival de la Moto (op 17 en 18 maart aanstaande in Mettet), de beroemde Superbiker en ook loopwedstrijden als de Military Run en – voor de eerste maal in 2018 – de ‘Trail des Vignobles’ (‘de loopwedstrijd van de wijngebieden’). Zelos staat ook in voor communicatie en nieuws met de website GP-Inside (de grootste franstalige site die gewijd is aan het wegracen) en met de Black Knights Club (waar de motorliefhebbers onze Black Knights-coureurs kunnen steunen en waar ze van binnenuit de Grote Prijzen kunnen volgen).