Op amper 17 jarige leeftijd haalde Marc Garcia dan zijn eerste wereldtitel binnen, een primeur dan nog want de allereerste WK titel ooit voor de Supersport 300.
Garcia komt uit de Red Bull Rookie’s Cup 2016. De Yamaha rijder spendeerde drie seizoenen in deze opstapklasse naar de MotoGP. Ondanks enkel overwinningen bleek het moeilijk om zich te laten opmerken in deze felbevochten serie. Voor 2017 vervoegde Garcia dan Halcourier Racing en werkte het seizoen WorldSSP300 season af.

Het werd een moeilijk begin met een opgave in Aragon, de openingsrace. Maar in Assen, race 2, wist hij al in de top 6 te klimmen en Imola zag al een eerste zege. Vanaf dan werd het een gevecht in regel met Alfonso Coppola voor regematige puntenfinishes. Zijn tweede plaats in Engeland, na de diskwalificatie van winnaar Coppola, leverde hem misschien een definitief voordeel op. Na winst in Magny Cours ging hij dan tenslotte naar het laatste weekend in Jerez met een voorsprong van 4 punten. Een slechte start vanop pole bracht hem in moeilijkheden. Het leverde hem slechts een 4de plaats op aan de finish maar de derde stek van Coppola was onvoldoende om de kloof te overbruggen. Garcia werd de allereerste wereldkampioen Supersport 300 met … één puntje voorsprong!

Marc Garcia zet zich nu terug op de ladder naar de MotoGP met een zitje het CEV Moto3 kampioenschap bij het team van Max Biaggi voor 2018.

(foto’s: worldsbk.com)