Drievoudig Superbike wereldkampioen en recordjager Jonathan Rea gaf net voor de kerst nog een interview aan het Amerikaanse “Cycle News”. Daarin lonkte de Noord-Ier even naar de MotoGP. “Ik heb het voorrecht om voor een fabrieksteam als Kawasaki te rijden, ik sta aan de top van de Superbike racerij. Maar het is de MotoGP die momenteel de koningsklasse van de motorsport is. Ik blijf voorlopig waar ik ben, motorrijders moeten het jaar na jaar bekijken. Maar 2019-2020 wordt boeiend want er zijn heel wat zitjes open. Het lijkt wel of iedereen naar een contract aan het vissen is!

Rea mocht in het verleden als eens tweemaal invallen voor de gewonde Casey Stoner in het 2012 MotoGP seizoen. Hij haalde toen een 8ste en een 7de plaats.
De MotoGP teams hebben mij altijd wel in het vizier, maar ik heb geen zin om naar de MotoGP te gaan op een niet-competitieve machine. Ik verdien om mijn kans te mogen gaan op een fabrieksmachine waarbij ik mijn volle potentieel kan tonen“, nuanceerde Rea later op MotoGP News.

(foto: jonathan-rea.com)