Het was vandaag, zondag 14 januari, de laatste dag van de 10de editie van de Africa Eco Race. De gelegenheid voor al diegenen die de 6000 km lange raid tot een goed einde brachten om te vieren in Dakar. Het “Lac Rose” was opnieuw de plaats voor de aankomst en podiumceremonie.

Maar eerst moest er nog een laatste rit worden gereden. Een verbinding van 230 km om dan de 22 km lange “proef” rond het Lac Rose af te leggen. De Fransman Mathieu Serradori en onze landgenoot Fabian Lurquin mochten eenlaatste keer met de LCR30 buggy in het zand stoeien. Een laatste symbolische zege op de Russen Dimitri Vasilyev en Konstantin Zhiltsov met de Mini, op het strand van Dakar.

Bij de motoren eerde men Paolo Ceci (KTM) terwijl bij de vrachtwagens de zegepalmen waren voor Gerard De Rooy (IVECO).

(foto: africarace)

Bjorn Hamiaux niet over eindpodium
“Zal wat tijd nodig hebben om alles te verwerken”

“Het werd een dag vol emoties. De motor was deze ochtend nog niet aangekomen waardoor ik vandaag niet kon rijden. Uiteindelijk kwam de motor pas aan om 16u… Het deed pijn om bij het podium te staan, wetende dat , gezien de omstandigheden, ik er ook kon gestaan hebben… Het zal even tijd in beslag nemen om dat allemaal te verwerken. Maar ik wil graag iedereen bedanken die in mij geloofd heeft en me gesteund heeft met tal van reacties en berichten. Heel erg bedankt!”