FIM Europees kampioenschap dragracing
Supertwin – Top fuel – Pro Stock

Vorig seizoen lag het zwaartepunt van draggebeuren nog in Zweden, met buiten Hockenheim wedstrijden in Tierp en Mantorp Park, waar o.a. Petter Svensson, Rikard Gustafsson en Frederik Fredlund het goede weer maakten.
Het Europese kampioenschap breekt anno 2018 uit zijn Scandinavische keurslijf. Drie meetings staan om het programma voor de mededingers aan het Europese dragracing kampioenschap Supertwin, Top fuel en Pro Stock. Drie grote meetings want met de FIA opener en de FIA Finals in Santa Pod, en de Nitrolympx in Duitsland, heeft men meteen de populairste dragrace evenementen binnen Europa in de zak…

 

 • FIA Main Event
  Santa Pod (Engeland)
  28 mei
 • Nytrolympx
  Hockenheim (Duitsland)
  17-19 augustus
 • FIA Finals
  Santa Pod (Engeland)
  6-9 september
Superstreet bike kampioenschap  &  Junior Cup

De Superstreet bikes lijken een eigen kampioenschap te krijgen eerder dan een “cup”, zoals in de voorgaande jaren.
Vier evenementen worden er gedeeld door de deelnemers aan het Europese kampioenschap Superstreet bike en de jongelingen van de Junior Cup (al moet dit kampioenschap nog door de FIM worden bevestigd). Het worden de traditionele “grote” evenementen op Santa Pod en Hockenheim, aangevuld met een verplaatsing naar Hongarije.

 

 • Superstreet Bike European Championship
  Kunmadaras (Hongarije)
  29 april – 1 mei
 • FIA Main Event
  Santa Pod (Engeland)
  25-28 mei
 • Nitrolympx
  Hockenheim (Duitsland)
  17-19 augustus
 • FIA Finals
  Santa Pod (Engeland)
  6-9 september