De Belgian Twin Trophy (BTT) werd opgericht door Jacques Borremans en Herman Verboven, beiden fervente motorsport liefhebbers en -beoefenaars. De opzet was een toegankelijke en betaalbare motorsport competitie aan te bieden voor zowel beginnende als meer ervaren piloten. Van bij aanvang werd gekozen om het BTT kampioenschap te laten doorgaan onder de auspiciën van de nationale bond, de BMB/FMB. Belangrijk voor de nationale licentie en de bijbehorende verzekering en veiligheidsvoorwaarden.

De discipline snelheid motoren kende moeilijke tijdenAndere cups kwamen nooit van de grond. Wij wilden een goedkope en laagdrempelige cup lanceren, vooral belangrijk voor de Belgen want in ons land hebben rijders niet dikwijls grote sponsoren, zoals je wel ziet in landen als Italië en Spanje. Als je kijkt dat er per wedstrijd een 20-tal rijders aan de start stonden van onze wedstrijden, dan ben ik terecht trots op waar we nu staan na 5 jaar“, vertelde Jacques Borremans.

In de BTT zijn er 2 klassen opgenomen: de SuperTwin en de Thunder klasse. Voor beide klassen gaat het over 2-cylinder motoren met maximum 690cc voor de Supertwin en 1000cc voor de Thunder klasse. “Die groeperen allen quasi gelijke machines van ongeveer 90 pk“, meldt Borremans.

De prijzen voor het seizoen 2017, die werden op 14 januari uitgedeeld aan de laureaten.
Nu op naar het BK 2018 met een kampioenschap over opnieuw 7 wedstijden met de eerste wedstrijden op 14 en 15 April in Croix-en-Ternois.

 

(foto: facebook/belgian twin trophy)

 

Belgian Twin Trophy
Open Belgisch Kampioenschap
Kalender 2018

 • 14 april – 15 april
  race 1 Croix en Ternois
 • 5 mei – 6 mei
  race 2 Nurburgring (Formule 1 circuit)
 • 9 mei
  race 3 Croix-En-Ternois
 • 26 mei – 27 mei
  race 4 Circuit Jules Tacheny (Mettet)
 • 6 juli – 8 juli
  race 5 TT Circuit Assen
 • 27 juli – 29 juli
  race 6 Circuit de Chimay
 • 18 augustus – 19 augustus
  race 7 Motorsport Arena Oschersleben
 • 8 september – 9 september
  race 8 Colmarberg (Luxemburg)

Praktische info

 • Deelnemers moeten een BTT profiel aanmaken op www.belgiantwintrophy.be en €40 lidgeld te storten op rekening van vzw. HJ-RacePromo
 • Inschrijven voor de wedstrijden kan nadat een BTT profiel werd aangemaakt
 • Alle technische informatie kan men vinden in het Technisch Reglement dat te downloaden is van de BTT website (www.belgiantwintrophy.be)
 • Vragen over deelname sturen naar info@belgiantwintrophy.be