De 22-jarige Italiaan Michael Ruben Rinaldi van het Aruba.it RacingJunior Team, mocht zich de Europese Superstock 1000 kampioen van 2017 noemen. Rinaldi debuteerde in 2014 in de Supertsock 600 met een Yamaha, verkaste in 2015 naar Kawasaki en kwam als vicekampioen van de 600 naar de Superstock 1000 in 2016. Uiteindelijk werd dan 2017 zijn seizoen.

Rinaldi begon sterk aan het seizoen in de openingsrace in Aragon, met een pole en een zege. Ook Imola en de Lausitzring brachten nog overwinningen op maar na de zomer kende de Italiaan een dipje. Het gevecht met Toprak Razgatlioglu (Kawasaki Puccetti Racing) ging naar de allerlaatste race in Jerez, waar hij aan een 6de positie voldoende had om de Europese Superstock 1000 titel te grijpen.
“Het was het wachten waard”, vertelde Rinaldi na de laatste race. Het kampioenschap was ongelooflijk en ik moet vrienden, familie, mijn vriendin en het team bedanken voor dit seizoen. Iedereen kijkt naar de races maar achter de schermen is het veel hard werk!”

… en nu de Superbikes

Rinaldi blijft trouw aan het Aruba.it Racing Junior Team en de Ducati Panigale R, maar deze keer op het toneel van het WK Superbike. De testsessies in Jerez zagen hem op verdienstelijke 11de en 12de plaatsen evolueren. Hij laat de overzeese openingswedstrijden aan zich voorbijgaan. Het seizoen begint voor Rinaldi in Aragon en de jonge Italiaan hoopt van Chaz Davies en Marco Melandri te kunnen leren…

 

(foto: worldsbk)