Vandaag maakte projectontwikkelaar Manna Developments en de promotor Dorna, die het wereldkampioenschap Superbike organiseert, de ondertekening van een driejarige overeenkomst. Daardoor komt er in 2019 een Superbike WK-manche op het fonkelend nieuwe Lake Torrent Circuit. Het project ter waarde van 34 miljoen Britse pond, is momenteel in opbouw in Coalisland, in de county van Tyrone, op 40 minuten afstand van de Noord-Ierse hoofdstad Belfast.

Achter Lake Torrent zit Manna Developments, wiens stichter een motorrace liefhebber is: David Henderson. Voor de centrale regio van Ulster betekent het nieuwe jobs in de zakenwereld en de sectoren binnen de vrijetijdsindustrie, toerisme en de bouw. Het circuit met 12 bochten krijgt een lengte van 3.6 km, een breedte van 12 to 15 meter en overbrugt een hoogteverschil van 30 meter. Op de Lake Torrent site komen ook 90 winkels en business units.

Jonathan Rea: lange traditie in Noord-Ierland

Regerend wereldkampioen Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team) was alvast in de wolken. “Motorracen heeft in Noord-Ierland een lange traditie. Die gaat van Joey Dunlop en Eugene Laverty tot bij mezelve Ik ben benieuwd hoe het circuit er zal gaan uitzien, maar ik bennu al zeker dat het een drukbezocht evenement zal zijn want de fans daar zijn gek van hun motoren”, aldus de Noord-Ier.

 

(foto’s: worldsbk)