Het werden de eerste ernstige tests voor Loris Cresson en zijn team Yamaha Kallio Racing vorig weekend op het Spaanse Jerez de la Frontera, voordat er naar Australië en de openingsrace zal worden vertrokken. Voor Loris Cresson de eerste gelegenheid ook om zich te meten met de toppers uit de Moto2 en de British Superbike.

Er werd een simulatie afgewerkt van een volledige wedstrijd. De technische ploeg kon vooral zijn koersdoorzicht en volwassen aanpak appreciëren bij deze simulatie evenzeer als het werk dat er over het volledige weekend werd verzet. Het laat uitschijnen dat er voor het komende seizoen goede hoop mag gekoesterd worden op positieve resultaten.

Voor de volgende testsessies zal het team al aan de andere kant van de wereld zitten, op het circuit van Philips Island in Australië.

(foto: rpm84)