Begin deze week maakte Marc Fissette bekend dat hij zijn carrière in de snelheidswedstrijden voor motoren afbreekt. Daarmee wordt er een belangrijke pagina van de Belgische en de internationale motorsport omgedraaid.

Marc Fissette (43) staat voor meer dan vijfentwintig jaar competitie, zowel met kleine als grote motoren, in snelheid en endurance. Hij nam deel aan talloze races in de Belgische en Europese kampioenschappen, inclusief de Ulster Grand Prix, de North West 200, de TT op het eiland Man en de Macau GP.

Fissette zelf haalt privé-redenen aan voor het stoppen van zijn carrière, maar houdt de deur nog op een kiertje voor een deelname aan zijn geliefde 6 Uren van Spa.
Vorig seizoen moest ik zelf mijn motor aankopen om een volledig seizoen te kunnen rijden. Het vinden van budgetten wordt steeds moeilijker, ondanks de prestaties die ik heb kunnen behalen. Het is met heel veel pijn in het hart dat ik verplicht ben om deze motor te verkopen. Ik zal mijn materiaal warm houden voor het geval dat ik een voorstel zou krijgen om deel te nemen aan de 6 Uren van Spa, een wedstrijd die ik vorig jaar nog wist te winnen…

(foto: dgsport)