Vandaag 10 februari en morgen 11 februari loopt in het Leiecenter, op de Meensestaaenweg 95 in Kortrijk, de Racing Show en Foto-expo ten voor dele van vzw Kinderkankerfonds.

We maakten kennis met Colette , een meisje dat van haar 6de levensmaand kankerpatiëntje is. “Het is een problematiek waarmee wij al 7 à 8 jaar ervaring hebben “, zegt papa Hendrik. “In haar 6de maand kreeg Colette voor het eerst de diagnose kinderkanker. In de periode die volgde herviel ze verschillende keren. Het laatste herval dateert van 2015. We hebben een lange weg afgelegd. Op 10 februari viert Colette haar negende verjaardag!” “Het Kinderkankerfonds is een project dat werd opgericht in het UZ van Gent en geeft financiële en psychologische steun aan gezinnen die getroffen worden door kinderkanker. Het is een zeer tastbaar project, waar je van zeer nabij wordt bij betrokken. Getroffen is het woord dat hier op zijn plaats is, voor het gezin. Een voorbeeld? Wel, van bij de eerste diagnose moet één van de ouders zijn job opgeven. De komende maanden, en misschien jaren, zit je sowieso een groot deel van de tijd in het ziekenhuis. Het Kinderkankerfonds komt dan tegemoet met een financiële steun voor dat gezin. In het UZ van Gent zit er een kinderopvang zodat de andere kinderen ook terecht kunnen. Dan is er “Koester”, een dienst die de medische verzorging thuis organiseert, zoals het onderhoud van katheters enz… Het Kinderkankerfonds zorgt ervoor dat ondanks de moeilijke situatie, een gezin toch nog een gezinsleven kan hebben. Dat is de mooiste ervaring die wij hebben met het fonds. Het is een iets zeer tastbaars waar je veel hulp aan hebt.”, aldus papa Hendrik. En Colette? Die was in alle commotie zelfs vergeten dat ze verjaarde. Maar ze kreeg alvast toch nog een cadeautje!

Eén adres dus om dit weekend te bezoeken: het Leiecenter (overigens belangeloos ter beschikking gesteld door Renties) in Kortrijk, en toon dat ook autosportliefhebbers een hart hebben voor de goede zaak!

(foto’s: wb)

Wie dit weekend nog geen plannen heeft moet absoluut eens afzakken naar Kortrijk. In het Leie Center organiseert RM Magazine samen met een hoop andere enthousiastelingen een heuse racingshow. Voor de autoliefhebbers zijn er twee volledige tentoonstellingshallen met (soms zeer unieke) racewagens , vele verzamelobjecten, hapje en drankje en racesimulatoren.

Voor het Kinderkankerfonds is de foto-expositie het belangrijkste. Een resem aan autosportfotografen leverden foto’s van diverse wedstrijden. Die werden door Grafimom uitgeprint en daarna op kader gezet (dibond, 60x40 cm). Ze kunnen worden gekocht voor 29 euro. De opbrengst gaat integraal naar het Kinderkankerfonds. Steun voor professor Benoït en zijn team die het zullen gebruiken bij hun strijd tegen de slepende ziekte.