Nog maar enkele weken en het nieuwe seizoen gaat van start voor de motorraces op circuit. Tijd om even stil te staan bij een redelijk unieke situatie voor Belgische rijders. Zelden immers kunnen we een seizoen starten met de aanwezigheid van Belgische rijders binnen het topniveau van elk wereldkampioenschap: MotoGP, WK Supersport, FIM Endurance, Moto3 en Rookie Cup! Om het in voetbaltermen te stellen: een mooi uitgebalanceerde ploeg met versterking in de diepte en in de breedte!

 

Arnaud De Kimpe – Marty Debruyne – Bram Lambrechts

 

 

 

 

Het Belgische Endurance Mototech team onder leiding van David Drieghe en Stefaan Philips mikt op de Yamaha R1 en een volledige Belgische bezetting. De ervaren Arnaud De Kimpe, gekoppeld aan het jonge talent van Marty Debruyne en Bram Lambrechts werken een campagne af in het FIM Endurance wereldkampioenschap.

Loris Cresson

Amper 19 jaar oud en deze jongeman haalde al de wereldtop in zijn klasse. Met het gekende Kallio Racing doet hij een gooi naar de glorie in het Wereldkampioen Supersport. Vorig seizoen bereidde hij zich gedegen voor in het Italiaanse Supersport kampioenschap en liet zich opmerken in de gedeelde WK-wedstrijden. Het Finse Kallio heeft dan ook een hoge pet op van onze landgenoot!

 Barry Baltus

De piepjonge Barry Baltus (14 jaar), is zonder enige twijfel aankomend talent. De Luikenaar (Warêt-l’Evêque) liet zich vorig seizoen opmerken in de pre-Moto3 klasse en werd geselecteerd voor een zitje in de Red Bull Rookies Cup bij zijn eerste aanmelding! Hij combineert deze uitdaging met een deelname aan het kwalitatief hoogstaande Spaanse CEV Moto3 kampioenschap.

 

 

Livio Loi

De snelle Limburger deed er vorig seizoen lang over om zijn goede vorm te vinden en de resultaten te zetten. Het duurde ook zijn tijd voor hij zekerheid kreeg over een nieuw contract in Moto3. Bij Real Avintia moet  hij nu tonen wat hij waard is. Maar afgaande op vroegere resultaten weten we dat Livio Loi, “the sniper” (scherpschutter) over de nodige kwaliteiten beschikt.

Sasha De Vits

De 17-jarige Oost-Vlaming Sasha De Vits, stormde door de opstapklasses en belandde vorig seizoen in de Red Bull Rookies Cup. In zijn leerjaar daar was een 8ste plaats zijn beste resultaat maar met deze ervaring achter de hand moet hij een top-10 rijders worden.

Xavier Siméon

Na vele, vele jaren hebben we eindelijk opnieuw een vertegenwoordiger op het hoogste niveau van de motorsport. De MotoGP is de droom van iedere beginnende rijder. Hij komt uit een matig seizoen in de Moto2, maar dat had meer met het team te maken dan met de ambitie van Siméon. Met de Ducati van Reale Avintia Ducati wil Xavier Siméon mikken op een positie in de top-15. “Ik rij met nummer 10. Toeval? Ook in 2002 reed ik met een nummer 10 en dat jaar werd ik derde bij mijn debuut in het Spaanse Aprilia kampioenschap.” Afwachten maar…

 

De kalenders van de FIM  internationale kampioenschappen waaraan onze Belgen deelnemen kan u hier vinden
(klik de kalender)