Twee aaneensluitende testsessies waren er voorzien in februari voor de rijders van de Moto3. Van Valencia (6-8 februari), ging het naar Jerez (12-14 februari). Voor Livio Loi werd het vooral een kennismaking met Reale Avintia en de KTM machine.

Combineren we de resultaten van alle sessie van zien we in Valencia een besttijd voor Jorge Martin, 1:39.615 op de Del Conca Gresini Moto3 Honda. Loi, die eindigde op een 12de plaats met 1:40.575, een tijd gezet in de 8ste sessie op vrijdagnamiddag 2 februari. Uiteindelijk meten we slechts … één seconde verschil tussen de besttijd en de 12de tijd!
Veel reden tot ongerustheid was er niet na afloop van de eerste tests in Valencia. Het was immers een “kennismakingsronde” met team en motor voor onze snelle Limburger. “Bovendien hadden we pech met de weersomstandigheden en hadden we niet veel tracktime door de regen en de wind. Maar ik ben tevreden met hoe het is gelopen. De motor voelt goed aan. Het is nog aanpassen. De KTM gebruikt veel meer de achterrem. Maar we waren snel en met een goed ritme, al is er nog ruimte te over voor verbetering“, liet Loi weten op de site van Reale Avintia.

Ondertussen is de tweedaagse test op Jerez in volle gang. Jorge Martin (Del Conca Gresini Moto3 Honda) en Philipp Oettl (Südmetall Schedl GP Racing KTM) lijken voorlopig de best draaiende machines. Livio Loi evolueert met de Reale Avintia KTM machine op een interval van 1.7 à 2 seconden.

(foto: reale avintia)