Pippa Laverty, de vrouw van Superbikerijder Eugene Laverty, lanceerde dit weekend een verrassende oproep naar de organisatoren van de North West 2OO road race via de Noord-Ierse krant Belfast Telegraph: “dump de grid girls niet!”

En Pippa weet waar ze het over heeft want zij ontmoette Eugene, waarmee ze in 2015 trouwde, toen ze zelf nog als Pippa Morson als gridgirl aan de slag was! Grid Girl zijn is een spannende en leuke job beweert Pippa, en in toenemende mate klagen de meisjes dat de criticasters hun jobs en inkomen kosten wanneer organisatoren dan besluiten om geen meisjes meer naast de motoren te zetten.

Het is tenslotte onze keuze“, zegt Pippa Laverty. “Ik was geschokt toen ik hoorde dat de F1 geen gridmeisjes meer zou gebruiken. Sommige kledijstukken zijn vreselijk. Er moet misschien wel iets worden aangepast maar een van de eigenschappen van een sterke vrouw moet toch zijn dat ze de keuze kan maken. Ik deed die job in een periode dat ik nog niet wist naar wat ik op zoek was. En dan een job kunnen uitoefenen en mensen te ontmoeten uit alle sectoren van de beroepsbevolking maakte mij duidelijk dat er heel wat mogelijkheden open lagen. Het is inderdaad misschien niet voor iedereen weggelegd maar waarom zou je die jobs afpakken van die meisjes die tekenden bij een modellenbureau? Is het gedrag van sommige zangeressen en dansers in muziekvideos niet meer aanstootgevend dan enkel meisjes die bij een motor staan?

Met dank Pippa Laverty, om toch een beetje perspectief te brengen bij een vraagstuk waar de balans snel in de ene of de andere richting doorslaat.

 

(foto: facebook/EugeneLaverty50)