Pas op 18 maart gaan de MotoGP rijders van start met hun wereldkampioenschap. Tot zolang moet onze landgenoot Siméon het doen met de ingelaste testdagen. Eind januari eindigde de allereerste wintertest voor Xavier Siméon, die in Sepang aan de slag was met de Ducati Desmosedici van Reale Avintia. “De bedoeling van die eerste test was de motor te leren begrijpen en dag na dag vooruitgang te boeken. Op het einde van die eerste week was ik tevreden. We eindigden met een mooie chrono van 2.00.7, deden veel ervaring op en tankten vertrouwen voor het vervolg van het seizoen.

Fysieke training…”maar geen bodybuilder worden”!

Tussendoor was er een hoogtetraining, werd er geskied en dook Xavier de fitnesszaal in. “Een MotoGP machine vraagt wel een zekere kracht en wat spieren kweken is geen overbodige luxe. Al is het niet de bedoeling dat ik een bodybuilder ga worden“, voegde hij er snel aan toe. Maar lang zat Xavier Siméon niet stil want de lijn aan “merchandising” diende op de markt te worden gebracht om als primeur te presenteren op zaterdag 3 februari, op de jaarlijkse bijeenkomst van de Fan Club. Xavier is ondertussen aangekomen in Thailand, waar vrijdag 16 januari de tweede wintertests van start gaan op het Buriram circuit. Voor alle MotoGP rijders wordt het een eerste kennismaking met de Thaise baan.

(foto: reale avintia)

Buriram, primeur voor MotoGP

Het Chang International Circuit ligt in de buurt van Buriram, 410 km ten noordoosten van de Thaise hoofdstad Bangkok. Het is de hoofdplaats van de gelijknamige provincie. De baan werd ontworpen door FIA “Formule1” huisarchitect Hermann Tilke en geopend in 2014. Twaalf meter breed, 4.6 km lang, met 7 linker- en 5 rechterbochten en een recht stuk van exact een kilometer. De MotoGP zal hier voor de eerste keer racen in het najaar. Een referentietijd is het baanrecord, gezet door Jonathan Rea op zijn Kawasaki 1000 Superbike in 2017. Hij klokte 1.32.957 tijdens de superpolesessie. Een gemiddelde van 176 km/u.

(afbeelding: wikipedia)