Zoals aangekondigd begin januari, lanceren Zelos en TM Racing een nieuw, volledig onuitgegeven evenement: de TM-Cup, een monotypecompetitie betwist aan het stuur van de TM SMX 300 cc. De nieuwe serie wordt geïntegreerd in het Belgisch Supermoto-kampioenschap en zal bestaan uit zes wedstrijden.

Een trainingsdag en zes spannende wedstrijden

De eerste gelegenheid om te rijden is de trainingsdag op zondag 11 maart op het circuit Jules Tacheny in Mettet. Die oefendag die de rijders de gelegenheid aan de motoren te wennen, heeft op dezelfde dag plaats als de eerste manche van het Belgisch kampioenschap Supermoto. De eerste echte start van de TM-Cup wordt gegeven op zondag 6 mei op het kartcircuit van Spa-Francorchamps. Daarna volgen nog vijf manches zowat overal in België (zie de tabel hieronder). En als kers op de taart: de finale heeft plaats in hetzelfde weekend als de Superbiker (19 oktober in Mettet).

TM CUP

Ter herinnering: de TM Cup is gericht op ervaren en amateur-rijders.

De ‘Arrive & Drive’ formule houdt in dat de TM Cup zorgt voor de verhuur, maar ook de totale logistieke ondersteuning van de motorfiets op zich neemt. In totaal worden elf supermoto’s ter beschikking gesteld door TM Racing België en Zelos. Er werd niets aan het toeval overgelaten om de ervaring zo eenvoudig mogelijk te houden: u komt aan, trekt uw uitrusting aan en racet aan het stuur van uw TM SMX 300 cc die klaar is voor gebruik!

De enige regels om deel te nemen: minstens 16 jaar oud zijn en in het bezit zijn van een FMB-licentie.