Voor Eugene Laverty (foto twitter), die in de Superbike race in Thailand ten val kwam en zijn bekken brak, wordt het waarschijnlijk twee maanden aan herstel en revalidatie. Tijd dus voor Aprilia om op zoek te gaan naar een vervanger die deze twee maanden kan overbruggen.

Ian Hutchinson blijft out

Vorig jaar brak hij in de Isle of Man TT zijn been. Een gecompliceerde breuk. En hoewel Hutchinson graag zijn seizoen 2018 had gestart in de North West 200, lijkt dat niet aan de orde.

“Mijn been zit nog steeds in een ijzerspalk”, vertelde Hutchinson op Twitter. “De dokter nam foto’s en zei dat er geen sprake was van een deelname, dat ik mij de lijdensweg van voorbereiding en training wel uit het hoofd mocht zetten…”

De gips en spalk zouden eind april moeten worden verwijderd, maar of “Hutchy” dan al fit zal zijn om op het einde van mei aan te treden in de TT, blijft maar zeer de vraag.