Een ijskoude baan vanmorgen, amper 4 à 5 graden, maar wel droog. Dat waren de omstandigheden waarin de eerste vrije trainingen werden afgewerkt voor de British Superbikes. De regerende kampioen Shane Byrne liet op zijn Be Wiser Ducati de beste chrono noteren met 1:50.317 voor Jake Dixon (RAF Regular & Reserves Kawasaki) met 1:51.754 en Kyle Ryde (CF Motorsport Yamaha) met 1:52.174.

Ook de nevenprogramma’s waren aan de slag met bij de Supersport Juniors een beste tijd voor …Edmund Best (what’s in a name zeggen ze dan over het kanaal!) op de Kawasaki van SymCirrus Motorsport in 2:07.871
Bij het nationale Superstock 600 kampioenschap zagen we een eerste positie voor Milo Ward, op de Kawasaki van G & S Racing met 2:01.162.

Ook de British Talent Cup is nog aan de slag. IN de namiddag zette de regen echter in en dat lijkt de activiteit op de baan wat te drukken. Traditioneel zijn er morgen de kwalificaties en op Paasmaandag de races.

(foto: britishsuperbikes.com)