Op Donington Park wordt dit weekend het seizoen British Superbikes op gang geschoten, een serie die toch de nodige prestige uitademt in het motorsportwereldje. Een overzicht van een dagje bij “the lads”…

Het werd tenslotte Leon Haslam die de pole wegkaapte voor de openingsrace vanmorgen. Hij hield zijn ploeggenoot Luke Mossey af en regerend kampioen Shane Byrne (Be Wiser Ducati). Het werd dus een complete JG Speedfit Kawasaki voorlijn. Maar het werd de 20-jarige Bradley Ray die met Yamaha zijn eerste race in het Bennetts British Superbike kampioenschap in de eerste race vanmiddag. Hij hield Shane ‘Shakey’ Byrne en James Ellison af

Maar er waren nog andere series aan de slag. Jack Kennedy (Integro Yamaha) pakte de pole voor de Supersport 600 race van morgen. Billy McConnell pakte de dubbele pole en de winst in de eerste race voor de Superstock 1000 en Eunamlml McGlinche won de eerste race bij het Supersport Junio r kampioenschap.

Morgen, op Paasmaandag, worden de overige races gereden.

 

(foto: britishsuperbikes.com)