Het werd even ingewikkeld in de manche van de British Superbikes gedurende het afgelopen weekend. De organisatoren schoven het hele tijdsschema op wegens de slechte weersvooruitzichten op Paasmaandag. In de voormiddag werden enkele races afgelast wegens overvloedig veel regen. De Superbike race in de late namiddag kon wel doorgaan en het werd opnieuw Bradley Ray op de Buildbase Suzuki die de snelste was voor Leon Haslam en Dan Linfoot.

De 21-jarige Bradley Ray uit Ashford (Engeland) debuteerde in 2011 in het 125cc kampioenschap, reed daarna 3 jaren in de Britse Red Bull Rookie Cup en volgde dan de ladder met de Superstock 600 (2015) en de Supersport 600 (2016). Bradley won geen titels en maakte verleden seizoen zijn debuut in de Superbikes met een 11de plaats in het kampioenschap

Voor Bradley Ray, met de bijnaam “The Milky Bar Kid”, waren de beide zeges van afgelopen weekend zijn eerste overwinningen in het British Superbike kampioenschap. Hij stormt nu naar de leiding van de tussenstand, voor vele gerenommeerde namen.

 

De volgende ronde van het 2018 Bennets British Superbike Championship wordt van 13 tot 15 april verreden op het Brands Hatch Indy Circuit.

(foto’s: britishsuperbike.com)