Moeilijke omstandigheden op zaterdag voor de MotoGP in Argentinië met een vochtige, zeg maar natte baan.

De beste zaak in de korte Q2 sessie, die de beslissing bracht over de pole en de beste startplaatsen, die deed de Australiër Jack Miller (Pramac Ducati). Hij besliste om, op een opdrogende baan, op het juiste moment te wisselen naar slicks. Zo haalde Miller een verrassende pole binnen. Het was zijn allereerste pole en tevens de eerste pole ooit voor een Ducati privéteam.
Hij start morgen voor Dani Pedrosa (Repsol Honda) en Johann Zarco (Monster Yamaha Tech 3) die slechts 0.212 seconde achter de leider strandt.

En Xavier Simeon? Die liet zich op de Reale Avintia Ducati GP16 opmerken in de Q1 sessie met een 7de tijd, nadat hij eerst heel even naar de kop ging in die sessie. Uiteindelijk waren het Aleix Esparargo (Aprilia) en Andrea Dovizioso (Ducati) die de tickets voor de Q2 incasseerden. Maar Simeon kan met zijn prestatie toch mooi van start op een 15de positie!

(foto: realeavintia)