Het leken mooie lentedagen te worden maar de Belgische vlag wapperde strak op de controletoren van Croix-en-Ternois. Het werd kwakkelweer. Zonnig, dan weer met een koude, gure wind, spatje regen… Dat alles kon de motorrijders niet deren. Zij kozen de piste voor de 10de Snelheidsprijs van OMS (Ostend Motor Sports).

Heel wat volk in de paddock en de publieksparking gaf ook al aan waar het hier om draaide: moto’s…veel moto’s. Met vele klasses. U zal het ons dus vergeven dat we alles niet uitgebreid aan bod kunnen laten komen. Beginnen we met de snelheidsduivels van de Superbikes, Supersport en Yamaha R3 Cup. Nederlander Kevin Mijwaart zette zijn machine vlot op de pole voor de Yamaha R3 race Hij dook in de 59-ers en hield met 59.488 een tiende over op Finn Bruin, zelf een…honderste sneller dan Jeffrey Buis. Maar de prijzen zouden mooi verdeeld worden want in race 1 was het Buis die iedereen te snel af was, terwijl in de tweede race dan weer Finn Bruin de zege wegkaapte. Voor Mijwaart was er tweemaal een tweede plaats weggelegd.

Ervaring heerst maar jongeren maken indruk

In de Supersport een indrukwekkende race van Jeremy Goosen, die zich als Junior op de pole plaatste met een 55.617. Maar in de races primeerde de ervaring van de “inters” met Laurent Hoffman als overwinnaar in de eerste race, terwijl het tweede treffen ging naar Come Geenen. Goosen won in beide gevallen wel de Junior categorie.
De Superbikes dan waar Davy Maes en Bram Lambrechts zich de kwalificatiesessies verdeelden. Lambrechts ging naar de pole met duidelijke cijfers in Q2: 54.545. Maes bleef staan met de besttijd uit Q1, 54.715, en dat bleek net niet genoeg… En ook in de race bleef het evenwicht bewaard. Race 1 was duidelijk voor Davy Maes. Hij kwam echter in de 10de ronde van race 2 in de problemen en zou de achterstand niet meer goedmaken. Race 2 ging dan, hoe kan het ook anders, naar Bram Lambrechts. Daarachter deed vooral Cedric Fievet een goede zaak met respectievelijk een derde en een tweede plaats. In de Junior categorie was het Pierre Gerard, die tweemaal de maat nam van Steven Galens en Bjorn Pauwels.

Voor de tweede afspraak van het seizoen gaat het begin mei naar de wegraces in Hengelo, Nederland

Classic Bike

De Classic 500, voor de gelegenheid samengevoegd met het NK Classic zag de zeges van poleman Frank Jan Bakker en van Geoffrey Vreugdenhill. In de Classic EVO en IPC 125 race zagen we een dubbelzege voor Ludovic Landolfi, die in beide gevallen voorging aan Dimitri Persoons. Grand slam ook voor Christiaan Govaert met pole en de overwinning in de beide race voor de Post-Classic & 750 cc. De tweetakt motoren mochten twee demoraces rijden en Christophe Lechef bleek met de 250cc daar tweemaal…de baas.

(foto’s: W.Bouchez)