In Le Mans waren we nog geen vijf uur onderweg en er was consternatie. Na de start zagen we vooral een duel voor de leiding tussen de GMT94 Yamaha en de YART Yamaha. Echter, met goed vierenhalf uur onderweg, lag de YART Yamaha na een pitstopronde aan de leiding. En toen ging de YART machine eraf, met Marvin Fritz aan het stuur. Weg leiding! De Yamaha werd met de takelwagen naar de pits teruggebracht waar het team alles in gereedheid bracht om de, toch zwaar beschadigde, machine te repareren.

Het betekent dat op dit moment de GMT94 Yamaha aan de leiding ligt, met Di Meglio in het zadel voor het Suzuki Endurance Racing Team met Etienne Masson en Alan Techer met het F.C.C TSR Honda France team. Techer is voor het ogenblik de snelste man op de baan.

Lonbois leidt Superstock, MototechEWC onderweg naar de top 20

Bij de Belgische formatie MototechEWC verliepen de pitstops tot nu toe perfect en er wordt gestaag opgeklommen in de hierarchie. Na vijf uren racen wenkte de 22ste plaats. Al liet het team weten dat ze, na de ervaring van vorig seizoen, al zeer blij zouden zijn met een finish. De valavond komt er aan en dan worden de voorbereidingen getroffen voor het nachtelijke racen. “Dat zou geen probleem moeten zijn“, liet men weten bij MototechEWC, “onze rijders zijn in goede conditie en we hebben twee rijders met eerdere ervaring hier.

Vincent Lonbois ligt met de Yamaha Viltaïs Experiences op een uitstekende 8ste positie. Hij staat riant aan de leiding in het klassement voor Superstock motoren.

(foto: fimewc.com)