Na 8 uur racen, ging de GMT94 Yamaha gisteren met het grootst aantal extra punten lopen. Ze hadden op dat moment een voorsprong van een ronde op de F.C.C. TSR Honda France en twee rondes op het Suzuki Endurance Racing Team. De Yamaha ging aan de haal met de 10 punten die werden uitgereikt aan het team dat na 8 uur aan de leiding zou liggen.

Gedurende de nacht bouwde de GMT94 Yamaha de leiding verder uit, tot een voorsprong van 5 rondes op de F.C.C. TSR Honda France. Honda Endurance Racing, dat worstelde met problemen aan de electronica, kwam sterk opzetten gedurende de nacht. Het trio Gregory Leblanc, Sébastien Gimbert en Erwan Nigon vestigde zich op de derde plaats.
In Superstock ging de strijd tussen 3ART Moto Team 95, Moto Ain en Junior Team Le Mans Sud Suzuki. Yamaha Viltaïs Experiences, met Vincent Lonbois in het team, zakten gisterenavond terug naar een 13de plaats.

F.C.C. TSR Honda voor Franse glorie?

In de ochtend verloren we de Tecmas BMW met een defecte motor. Maar even later ging weeral de leider uit de race. Gisteren zagen we al de crash van de leidende YART Yamaha, waarna de GMT94 Yamaha het roer overnam. Maar die ging in de voormiddag nu zelf van de baan! De motor kon na reparatie opnieuw de piste op maar 28 lange minuten gingen verloren. Het betekent dat de F.C.C. TSR Honda France na 18 uur rijden aan de leiding ligt.

Belgen boeren goed

Vincent Lonbois, ligt zoals gezegd op een 13de positie, op de vierde plaats in Superstock. Hij is de hoogst genoteerde Belg. Even verderop vinden we het MototechEWC team met Marty Debruyne, Bram Lambrechts en Arnaud De Kimpe op de 19de plaats. Zij reden een mooie en regelmatige nachtrace, met vlot lopende pitstops. En dan vermelden we nog Gregory Fastré, op een 29ste positie met de #50 Team April Moto Motors Events.

(foto: fimewc.com)