Shane ‘Shakey’ Byrne, regerend kampioen, vierde afgelopen weekend op het circuit van Brands Hatch zijn eerste zege in het 2018 Bennetts British Superbike Championship. Met de Be Wiser Ducati maakte hij gebruik van een foutje van Bradley Ray (Buildbase Suzuki) in de voorlaatste ronde van de race 1. Ray had een kanonstart en ging aan de leiding voor Byrne and Leon Haslam. Geleidelijkaan gingen Ray en Byrne ervandoor terwijl Haslam onder druk kwam van het trio Jason O’Halloran, Christian Iddon en Michael Laverty. En terwijl Ray in de fout ging en de leiding verloor aan Byrne, kon O’Halloran met de Honda voorbij Kawasakirijder Haslam naar de derde podiumplek.

De tweede race van het weekend dan. Daar was Leon Haslam de uitgelezen heerser. Het was desondanks weeral Bradley Ray die met de Suzuki het snelste van de lijn was. Hij leidde in de openingsronde voor Haslam, Jake Dixon, Shane ‘Shakey’ Byrne en BMW man Christian Iddon. Maar toen de regen inzette werd de race met rode vlag stilgelegd in de zevende ronde.
Bij de herstart was het dan Haslam die zijn voordeel deed en aan de leiding ging voor Richard Cooper, Iddon en Dixon. Dat werd een geanimeerd groepje waarbij de posities diverse keren van eigenaar wisselden. Cooper ging het eerst in de fout en crashte in de zevende ronde in Clearways. Dan was het de beurt aan Dixon, die de Kawasaki tegen de grond legde in Grahal Hill Bend. Irwin lag aan de leiding bij aanvang van de laatste ronde maar hij mispakte zich bij Surtees en dat gaf Haslam de nodige schwung om naar de leiding te springen en die niet meer af te staan. Zege voor Leon Haslam (JG Speedfit Kawasaki) dus, met Glenn Irwin (Be Wiser Ducati) als tweede en Michael Laverty (Tyco BMW) op de derde podiumtrede.

In de tussenstand van het British Superbike kampioenschap staat Bradley Ray (Buildbase Suzuki) voorlopig aan de leiding met 79 punten, voor Shane Byrne (Be Wiser Ducati) 69 punten en Leon Haslam (JG Speedfit Kawasaki) met 65 punten.

(foto: britishsuperbike.com)