Philipp Oettl (Südmetall Schedl GP Racing) had 91 wedstrijden nodig om een eerste Grand Prix overwinning te scoren. Hij kreeg nog een helpende hand van dame Fortuna.

Martin (Del Conca Gresini) ging er vanop pole het beste vandoor. Al in de tweede bocht gingen vier rijders tegen het asfalt en John McPhee (CIP – Green Power), Dennis Foggia (Sky Racing Team VR46) en Lorenzo Dalla Porta (Leopard Racing) bleven ter plaatse. Maar ook Canet (Estrella Galicia 0,0) had zijn gelukje toen hij nog maar net overeind kon blijven en schouders schuurde met Bezzechi. Philipp Oettl toonde zich geregeld aan de kop, maar ging later toch nog in de fout. Canet wurmde zich naar voren. Oettl volgde in zijn spoor en vocht zich terug naar de leiding. En daar bleef hij. De enorme groep rijders die streed om de kop werd herleid naar een kopgroep van zes rijders die het gat sloegen.

Met nog vier ronden te gaan verloor Canet de controle over zijn motor, die hij op de witte lijn bocht 6 instuurde. Het werd een carambole waarmee alle titelkandidaten tegen de vlakte gingen. De race was klaar voor Aron Canet (Estrella Galicia 0,0), Jorge Martin (Del Conca Gresini Moto3), Enea Bastianini (Leopard Racing) en Tony Arbolino (Marinelli Snipers Team)! En nog had Oettl geen gewonnen spel want hij moest nog tot de laatste centimeters racen tegen Marco Bezzecchi (Redox PruestelGP). Marcos Ramirez (Bester Capital Dubai), werd uiteindelijk derde nadat Alonso Lopez (Estrella Galicia 0,0) nog een bestraffing kreeg voor het overschrijden van de track limits.

Loi: weekend om te vergeten

Een boeiende race dus en alle commotie bracht onze landgenoot Livio Loi (Reale Avintia Academy) naar een 18de plaats. Teleurstellend, ook voor Loi zelf. “Het was een zeer moeilijk weekend voor mij. Ik verloor heel wat tijd in de eerste bocht omdat meerdere rijders mij raakten. Toen was het hard werken om het gat naar het peloton dicht te rijden en te proberen mee te vechten voor een top 10.
Het was een weekend om te vergeten“, besloot Loi. “Nu moeten we nog harder aan de slag. We moeten terug op niveau komen en ons echte potentieel laten zien.

(foto: realeavintia/esponsorama)