Voor Xavier Simeon werd het met de Ducati GP16 ook geen succes op Jerez. Na een kwalificatie op de voorlaatste plaats zat er in de race niet meer in dan een 17de positie. En dat in een race die een opgavelijst zag die meerdere toppers bevatte…

De race vandaag was zeer moeilijk“, bevestigde Simeon. “Met iedere ronde ging de motor van kwaad naar erger. Ik had niet het tempo dat ik gehoopt had te kunnen rijden. We veranderden veel dingen aan de motorfiets in de hoop het probleem op te lossen van de slechte grip achteraan. Maar uiteindelijk maakten we de dingen alleen maar ingewikkelder!

Ik kon niet pushen, niet aanvallen, en ik kreeg geen vertrouwen in de motor. Ik beleefde dus weinig plezier aan deze race. Het enieg positieve was dat ik een constant ritme kon aanhouden en dat ik opnieuw meer ervaring kon opdoen.”

(foto: realeavintia/esponsorama)