De British Superbikes streken neer op het circuit van Oulton Park voor hun derde weekend van het kampioenschap.

Leon Haslam (JG Speedfit Kawasaki) maakte zijn intenties duidelijk door in de kwalificaties de pole te pakken. Hij verzilverde die in de eerste race van het weekend, maar moest er wel een stevig duel voor uitvechten met Jake Dixon (RAF Regular & Reserves Kawasaki). In de zevende ronde toog de ‘Pocket Rocket’ echter resoluut naar de leiding en stond die niet meer af. Dixon werd tweede en had wat marge op Shane Byrne (Be Wiser Ducati), die derde werd. De leider in de tussenstand, Bradley Ray (Buildbase Suzuki), diende zich tevreden te stellen met een vierde plaats

En Leon Haslam maakte er de eerste dubbelzege in het seizoen 2018 van, met een overwinning in ook de tweede reeks. Hij hield daarbij Jason O’Halloran (Honda) af. De leider van het eerste uur, Jake Dixon vervolledigde het podium maar moest zich daarvoor wel regerend kampioen Shane Byrne van het lijf houden in de laatste ronde. Puntenleider Bradley Ray (Suzuki)werd zesde.

In het Bennetts British Superbike Championship leidt na drie weekends Leon Haslam (JG Speedfit Kawasaki) met 115 punten, voor Bradley Ray (Buildbase Suzuki) 101, Shane Byrne (Be Wiser Ducati) 98, Jason O’Halloran (Honda Racing) 63 en Glenn Irwin (Be Wiser Ducati) 59…

(foto: britishsuperbike.com)