Het laatste stof van op de Varsselring in Hengelo is bijna weggespoeld, de commotie van Jerez en de MotoGP ligt achter ons. En alweer dient er zich een mooi gevuld autosportweekend aan.

  • Op Imola strijkt het WorldSBK circus neer, met naast de Superbikes ook onze landgenoot Loris Cresson in de WK Supersport klasse.
  • In het randprogramma van het WorldSBK:  het WK Supersport 300 en het Europese kampioenschap Superstock 1000.
  • Iets meer naar het noordoosten zit de FIM “World Endurance” op de Slovakia Ring, in Orechová Potôň, 30 km buiten de Slovaakse hoofdstad. Op de startlijst het Belgische Mototech EWC met op de Yamaha YZF-R1 Marty Debruyne, Bram Lambrechts en Arnaud De Kimpe. Verder ook nog Vincent Lonbois op de nummer 333 Yamaha YZF-R1 van het Franse Viltaïs Experiences in de Supersport klasse.

En vlak na het weekend, vanaf dinsdag 15 mei, is er natuurlijk de aanloop van de North West 200, de eerste echt internationale afspraak op de Ierse Road Racing kalenden. Maar dat is voor het weekend van 20 mei…

(foto: Philippe Damiens)