Het YART Yamaha team met Broc Parkes, Marvin Fritz en Max Neukirchner wonnen de 8 Uur van de Slovakiaring. Ze reden een mooie wedstrijd waarbij ze al snel problemen kregen met de elektronica. Maar dat weerhield hen er niet van om snel en regelmatig te racens, waarbij ze dan ook nog eens heb beste uit de problemen bleven. Een meer dan verdiende zege.

Ze moesten er wel tot het einde van de wedstrijd slag voor leveren met de GMT94 Yamaha van David Checa, Niccolò Canepa en Mike Di Meglio. Uiteindelijk moest de tweede geklasseerde slechts 32 seconden toegeven, na een wedstrijd van 8 uren! Het F.C.C. TSR Honda France team met Freddy Foray, Alan Techer en Josh Hook bleef ook lang in de running. Freddy Foray zette zelfs een nieuw baanrecord met 2:04.185, maar uiteindelijk deden zij met hun derde plaats geen slechte zaak. De F.C.C. TSR Honda France blijft aan de leiding van de FIM EWC tussenstand, zij het dan wel met slechts… één puntje voorsprong op de GMT94 Yamaha.

Beste Belg in het klassement was Vincent Lonbois, die met de Viltais Experience Yamaha op de 10de plaats eindigde en de categorie van de Superstock won. Het Belgische Mototech EWC team met Marty Debruyne, Bram Lambrechts en Arnaud De Kimpe zette hun Yamaha op de 18de plaats. Verdienstelijk in een veld van 34 startende teams.

Spectaculaire Superstock race met Vincent Lonbois

Maar de prestatie van de dag was natuurlijk de 10de plaats algemeen van het Yamaha Viltaïs Experiences Superstock team. Vincent Lonbois zegevierde daardoor, samen met Axel Maurin en Florian Alt. Zij moesten wel de Atomic 68 Suzuki afhouden van Clément Stoll, Guillaume Antiga en Stéphane Egéa, die slechts 54 seconden achter hen eindigden op de 11de plaats. Het Gert56 team werd derde in Superstock nadat Tati Team Beaujolais Racing zonder benzine vielen en veel tijd verloren. Ze werden uiteindelijk nog vijfde. Er waren in de klasse nog meerdere pechvogels zoals het Junior Team Le Mans Sud Suzuki, opgeblazen motor, en Moto Ain, waar Roberto Rolfo al in de derde minuut van de race van de baan ging.

De volgende afspraak voor het WK Uithouding wordt de 8 Uren van Oschersleben, Duitsland, op zaterdag 9 juni.

(foto: fimewc.com)