Het Europese kampioenschap Superstock 1000 had een verrassing in petto. In Supersport zagen we Carrasco als eerste vrouw op de pole, als eerste vrouw met een zege en als eerste vrouw aan de leiding van het WK. Robert Schotman, die had dan weer pech en mag de komende weken naar de revalidatie.  (foto’s: worldsbk.com)

Superstock 1000
Wildcard glorie voor Matteo Ferrari

Matteo Ferrari (Barni Racing Team) mocht als “wildcard” beginnen aan het raceweekend in Imola. De jonge Italiaan, pas toe aan zijn vijfde Superstock race (!) liet het zich geen twee keer zeggen. Hij was van bij de start mee in de kopgroep, ging in de 9de ronde voor aan Maximilian Scheib (Aprilia Racing Team)en stond de leiding niet meer af, ondanks een aanstormende Roberto Tamburini (Berclaz Racing Team SA). Puntenleider Markus Reiterberger (alpha Racing-Van Zon-BMW), tot nu toe ongenaakbaar in de klasse, kwam er niet helemaal aan te pas en tikte pas als vijfde aan.

Supersport300
Carrasco: girl power

Ana Carrasco maakte er een one-woman show van in de Supersport300. De Spaanse deerne ging als een raket van start, smeerde de rest van het veld een flink pak seconden aan de broek en verdween aan het einder, op weg naar een onbetwiste zege. Achter haar barstte de strijd los voor de rest van de podiumplaatsen in een heetgebakerd groepje van 8 rijders. Er waren nogal wat crashes en valpartijen. De Nederlander Robert Schotman betaalde de zwaarste prijs. De Nederlander ging plat toen hij op de tweede plaats lag en werd overreden door de Spanjaard Gonzalez, die geen kant meer op kon. Schotman heeft meerdere breuken aan het bekken en is voor langere tijd out.
Ana Carrasco (DS Junior Team), de 21-jarige Spaanse uit Murcia, ging probleemloos voor aan Borja Sánchez (ETG Racing) en wildcard Kevin Sabatucci (PROGP Racing). Carrasco wordt ook de nieuwe leidster in de tussenstand.