Het was misschien wel zijn strafste raceweekend tot nu toe. Cijfers zeggen niet altijd alles. Een 16de positie in de kwalificatie en een 13de plaats in de race, daar worden de meesten niet echt wild van. Maar meer dan dat was het een buikgevoel, een algemene feel dat er stevig vooruitgang was gemaakt. Want die 16de startplaats, die was maar 3/10de van een seconde verwijderd van de 11de plaats, de toppositie in ‘superpole 1’ het eerste luik van de kwalificaties. En die 11de plaats gaf recht op deelname in de ‘superpole 2’ en de mogelijkheid om in de top tien te geraken. En wanneer je dan achteraf ziet dat die superpole 2 sessie overhoop werd gehaald door de eerste regendruppels van het weekend op Imola…

Idem dito voor de race, waar nogal wat rijders, en niet van de minsten (vraag maar aan Mahias) in de fout gingen. “Er had inderdaad misschien wel meer ingezeten“, liet Loris Cresson achteraf weten. “Op een bepaald moment reed ik toch op een zevende plaats. Sedert het begin van het weekend had ik erg veel last van mijn linkerarm. Vanaf de 8ste ronde begon ik kracht te verliezen en zakte mijn tempo. Tegen het einde van de wedstrijd ging het beter maar toen was het te laat om nog terug op te klimmen.

Doel bereikt: elke wedstrijd in de punten rijden

Maar ik ben toch zeer tevreden over wat ik tot nu toe heb bereikt”, bevestigde hij. We hadden een zeer positief weekend, en we hebben aan heel wat zaken gewerkt en ze kunnen verbeteren. Een dikke dankjewel is op zijn plaats voor Mika Kallio voor al het werk dat hij heeft verzet. Maar ik ben nu al tevreden want ik haal mijn doelstelling: elke wedstrijd in de punten rijden. En ik zie ook dat ik de snelheid heb om elke race binnen de top 10 te kunnen rijden.

Maar ik moet zorgen dat ik tegen Donington opnieuw 100% in orde ben. Het team van de “Clinica Mobila”, ter plaatse op het circuit heeft mij enorm geholpen. Maar morgen vlieg ik naar Barcelona. Ik heb er een afspraak met dokter Mir [n.v.d.r.: de officiële MotoGP dokter] om een aantal onderzoeken te laten doen”, liet Loris vanavond nog weten.

Duimen dus, want met de Europese circuits in het verschiet zou het wel eens het ideale moment kunnen zijn om knalresultaten neer te zetten voor Loris Cresson.

(foto’s: Kallio Racing / credit: Philippe Damiens)