Het motorrace seizoen zit op volle kruissnelheid.
Ook volgend weekend aardig wat wedstrijden op de Europese wegen en circuits.

In Frankrijk is er op de kleine omloop van Le Mans de Franse MotoGP. Naast de MotoGP rijden daar gewoontegetrouw ook de Moto3 en Moto2, maar bij deze gelegenheid sluit ook het CEV Moto3 Junior wereldkampioenschap zich aan. Dat betekent vier Belgen aan de start, zoals u hier kan lezen.

Twee ferry’s verder, over het Kanaal en over de Ierse zee, is er zaterdag “raceday” in de International North West 200. De Ierse en Noord-Ierse road races zijn een fenomeen op zich en deze wedstrijd is zonder meer een aanrader. Bovendien kan u er de prestaties volgen van Jean Pierre Polet en Laurent Hoffmann.

In het Tsjechische Horice ┬áis er de bekende stratenrace “de 300 bochten van Gustav Havel”. Peter Bonnarens, Paul De Doncker en Jacques Borremans zijn de Belgische vertegenwoordigers in het grote deelnemersveld van 40 rijders

Acht wedstrijden dus voor de motorsportliefhebbers om volgen, en dat is de stilte voor de storm die er volgende week zit aan te komen met de 4 Uren van Luik, de RAC Trophy in Mettet, het Superbike weekend in Donington, de dragraces op Santa Pod en de eerste voorbereidingen op de Isle of Man TT.

 

(foto:wb)