Xavier Simeon gaat met de Reale Avintia Ducati GP16 opnieuw een moeilijke opdracht tegemoet in de MotoGP
Le Mans is een beetje mijn thuis Grand Prix. Het ligt dicht bij België en het is een circuit dat me bevalt. Maar zoals met alle circuits dit seizoen komen we daar aan zonder enige gegevens. De eerste trainingssessies zullen belangrijk worden om te kijken waar we aan toe zijn. Het is mijn bedoeling het goed te doen in de kwalificaties en korter bij hettempo te zitten van de rest, net als in de tests in Jerez afgelopen maandag. Ik heb deze week hard getraind om in Le Mans aan te komen op het maximum van mijn kunnen en ik zal vanaf vrijdag vechten om mij te verbeteren.

Livio Loi staat in de Moto3 tegenover alweer een uitdaging met de Reale Avintia KTM
Ik kijk uit naar Mans want het is een van mijn favoriete circuits. We moeten echt terug naar het niveau dat we hadden in Argentinië en in Texas. Ik zal dus volop geconcentreerd moeten zijn vanaf de eerste vrije training op vrijdag. Le Mans is dicht bij huis, dit is een beetje mijn thuisraceen vele Belgische fans zullen afzakken om ons te steunen. Ik kom dus naar Frankrijk met 100% inzet“.

 

 

 

Maar er zijn net als in Jerez twee andere Belgen aan de slag. 
Barry Baltus (links) is de andere rijder van Reale Avintia en hij zal proberen zijn goede resultaten (2de in de vorige race) verder te zetten in het CEV Moto3 Junior wereldkampioenschap.

Eveneens aan de start in het Moto3 Junior WK staat Sasha De Vits. Hij komt uit voor het Duitse Kiefer Racing en hij zal op zoek gaan naar kampioenschapspunten.

(foto’s: esponsorama.ad/zelos)