Het werd een bleke wedstrijd voor de Belgen in het CEV Moto3 Junior wereldkampioenschap, die niet in het stuk voorkwamen.

De serie was te gast op het Franse MotoGP weekend. We kregen een wedstrijd te zien in typische stijl, met een gigantisch startveld van 44 rijders en compacte pelotonnetjes. Ook hier vielen de rijders als de pinnen in een kegelspel in de aanvangsfase van de wedstrijd. Het werd uiteindelijk het Spaanse aanstormende talen Aleix Viu, die voor het gekende Marinelli Snipers, met de Honda de zege pakte. Hij voerde een groepje aan van een achttal rijders op de lijn. Hij eindigde voor Raul Fernandez (Angel Nieto team KTM) en Ai Ogura (Asian Talent Team Honda).

Weinig glorie voor de Belgen waar Barry Baltus in de eerste ronde diende op te geven en Sasha De Vits vanuit een 42ste positie toch nog als 30ste eindigde, uiteraard ver buiten de puntenzone.

In de puntenstand leidt Fernandez (78 punten) voor Pagliani (58) en Viu (49). Sasha DE Vits staat 24ste met 2 punten. Het CEV kampioenschap keert nu terug naar het eigen raceweekends met op 16 juni de wedstrijd op het circuit van Barcelona.

 

(foto: fimrepsolcev.com)