De Moto3 race op Mugello werd een “shootout” in de laatste ronde.
Bij de start liep Jorge Martin op de Del Conca Gresini Honda weg van de achtervolgers maar na een paar rondes werd het duidelijk dat de break voor de Spanjaard er niet ging komen. Ploeggenoot Di Giannantonio en kampioenschapsleider Bezzecchi volgend in het wiel. Het was dan de crash van de Maleisier Norrodin die er uiteindelijk voor zorgde dat er tussen de kopgroep en het achtervolgende peloton de kloof werd geslagen.

Vanaf dan werd het duidelijk dat de zege een zaak ging worden van Martin, “Diggia” of Bezzecchi. Een probleem echter voor de zegekandidaten: door de slipstreamwerking leek het waarschijnlijk dat wie er als eerste het rechte stuk opkwam, zeker niet de winnaar zou worden. Meerdere rondes oefenden en kozen de heren dan ook de verschillende mogelijkheden.

In de laatste ronde kwam het er dan op aan. Bezzecchi klampte aan als derde en schoot naast “Diggia”. Die had gehoopt de slipstream van Martin te kunnen pakken maar de Spanjaard koos een iets andere lijn, schoof een metertje meer naar voren dan de voorgaande rondes en hield vast aan zijn voorsprong om de zege te halen met een wiellengte voorsprong. Martin, Bezzecchi en Di Giannantonio werd het podium.

Voor onze landgenoot Livio Loi, met de Reale Avintia KTM, werd het huilen met de pet op. Hij kwam in het hele stuk nauwelijks voor, toonde de neus aan het venster in 23ste positie maar viel daarna terug in de dieptes van het klassement met een 24ste eindpositie, voorlaatste plaats.

In de tussenstand blijft Marco Bezzecchi (KTM) aan de leiding met 83 punten, maar Jorge Martin (Honda) sluit nu aan met 80 eenheden, voor Fabio DI Giannantonio (75). Aron CANET (Honda), vandaag pas 11de, moet iets van de rol lossen met 61 punten.

(foto: motogp.com)