F.C.C. TSR Honda France scoorden in de 8 Uur van Oschersleben hun tweede zege van het seizoen en werpen zich nu op als belangrijke concurrenten voor de wereldtitel in Endurance racen.

De race in Oschersleben werd er eentje voor de boekjes want de toeschouwers konden genieten van een episch duel tussen winnaars TSR Honda en Team SRC Kawasaki (Mathieu Gines, Randy de Puniet en Jérémy Guarnoni) . Dit laatste team pakte in extremis nog de tweede plaats af van GMT94 Yamaha (David Checa, Mike Di Meglio en Niccolò Canepa).

F.C.C. TSR Honda France met Freddy Foray, Josh Hook en Alan Techer pakte de leiding over in de helft van de race en stond die niet meer af.  Ze legden de basis van hun overwinning met snelle rondes door Foray en Hook, en door een betere brandstofstrategie waardoor ze één pitstop minder maakten dan de tegenstand. Met deze tweede zege van het seizoen staan ze nu 10 punten los van de achtervolgers, GMT94 Yamaha. De strijd om de titel wordt dus beslist in de laatste race van het seizoen, in de Suzuka 8 Hours.

Boeiende en bewogen race met Mototech EWC op 16de plaats

De BMW van NRT48 (Kenny Foray, Stefan Kerschbaumer en Lucy Glöckner) strandde aan de voet van het podium. Bij de pechvolgels was het Suzuki Endurance Racing Team (Vincent Philippe, Etienne Masson en Gregg Black), die nog 10de finishten  nadat Black als beste wegspurtte maar Philippe later in de race crashte. Marvin Fitz, van YART Yamaha, ging er ook op spectaculaire manier af toen het team op de tweede plaats lag. De motor vatte daarbij vuur. Honda Endurance Racing zag dan weer Greg Leblanc van de baan gaan in de slotfases van de race.

Een boeiende en bewogen race dus waarin het Belgische Mototech EWC team (met Bram Lambrechts, Marty Debruyne en Arnaud De Kimpe op de Yamaha) eindigde op een verdienstelijke 16de plaats, zij het op 13 rondes van de winnaar.

(foto: fimendurance.com)