Eerste Indonesische pole voor Supersport300

 

Galang Hendra Pratama (Biblon Yamaha) domineerde al de vrije sessies en zette zijn goede vorm door in de kwalificaties voor het WK FIM Supersport 300 World Championship. Hij gaat voor aan Scott Deroue (Motoport Kawasaki) en de leidster in het kampioenschap, Ana Carrasco (DS Junior Team).

 

Vier op vij voor Reiterberger

Marcus Reiterberger (alpha Racing- Van Zon-BMW) was opnieuw ongenaakbaar in de European Superstock 1000. De Duitser was zijn naaste concurrenten met leifst een halve seconde per ronde te snel af. Hij haalde zijn vierde pole uit vijf races.
Achter hem starten de Chileen Maximilian Scheib (Aprilia Racing Team) en de Italiaan Roberto Tamburini (Berclaz Racing Team). Federico Sandi (MOTOCORSA Racing), die morgen als zesde start was nog betrokken in een grote crash in de slotfase van de sessie.

Mika Perez blijft onder observatie

In de superpolesessie van het WK FIM Supersport 300 was er een crash met de Spaanse rijder Mika Perez (Kawasaki ParkinGO Team) en de Italiaan Paolo Grassia (Biblion Yamaha Motoxracing). De sessie werd met rode vlag stilgelegd en Perez werd getransporteerd naar het Medical Center voordat hij werd overgebracht naar het Brno-Bohunice Hospital.

Zijn conditie wordt omschreven als “stabiel” maar hij zal zondag niet mogen deelnemen aan de wedstrijd. Voorlopig blijft hij onder observatie voor verwondingen aan het hoofd en hoogstwaarschijnlijk een hersenschudding.