Sandro Cortese (Kallio Racing) pakte al zijn derde Tissot Superpole van het jaar. Hij zette een verbazend snelle laatste ronde in de sessie en was een dominante zes tienden van een seconde sneller dan zijn naaste concurrenten.

Het lag allemaal nogal kort bij elkaar in de Superpolesessie van de Supersport. In Q1 gingen Kyle Smith (CIA Landlord Insurance Honda) en Hikari Okubo (Kawasaki Puccetti Racing) dor naar de ultieme polesessie. Aanvankelijk leek in de Q2  Randy Krummenacher (BARDAHL Evan Bros. WorldSSP Team) het heft in handen te hebben, maar Cortese plaatste zich met nog 50 seconden te gaan aan de top van de tabellen. Jules Cluzel (NRT) vervlooedigde de eerste startrij en maakte er een complete Yamaha lijn van.

Cresson op zoektocht

Onze landgenoot Loris Cresson kon zich met zijn Kallio Yamaha lang handhaven op een 14de positie, vooraleer in de slotfases van de Q1 sessie terug te vallen naar een 18de plaats.
We zijn dit weekend een beetje vanalles tegengekomen“, vertelde Cresson achteraf. “Zaterdagochtend, in de derde vrije sessie, vond ik een afstelling die helemaal bij mij paste. Maar in onze ijver om verbeteringen aan te brengen, sloegen we misschien een verkeerde richting┬áin en in plaats van de tijden te verbeteren, werden ze eerder slechter. Ik haalde dus niet echt veel voldoening uit deze superpole. We hebben net een lange analyse van al deze gegevens achter de rug en hopen klaar te zijn voor de race over 16 rondes morgen [zondag].

(foto’s: Kallio racing/credit: Philippe Damiens)