In de 8 Uren van Oschersleben haalde de GMT94 Yamaha uiteiindelijk varrassend de pole, voor de F.C.C. TSR Honda France en het Suzuki Endurance Racing Team. Moto Ain werd op de negende startplaats de hoogst genoteerde Superstock machine.

Beste startplaats dus voor David Checa, Niccolò Canepa en Mike Di Meglio die allen de GMT94 Yamaha rondstuurden in de 1:27 tijdsinterval. Achter de F.C.C. TSR Honda France en het Suzuki Endurance Racing Team zien we het Duitse NRT48 op de BMW met Kenny Foray, Stefan Kerschbaumer en Lucy Glöckner.
Het Belgische Mototech EWC, met Marty Debruyne, Bram Lambrechts en Arnaud De Kimpe, plaatste zich 27ste met een rondetijd van 1:30.643

Beslissende race voor Superstock

In de slotfases van de kwalificatie haalde Moto Ain met Roberto Rolfo, Alexis Masbou en Christoffer Bergman op de Yamaha nog de 9de plaats en de “pole” voor de klasse Superstock. Zij blijven voor aan concurrenten Yamaha Viltaïs Experiences, met onze landgenoot Vincent Lonbois aan boord, het No Limits Motor Team en het Junior Team Le Mans Sud Suzuki. In de Superstocks klassewordt de laatste wedstrijd van het seizoen gereden. Het Tati Team Beaujolais Racing hoopt daar de FIM Endurance beker in de wacht te slepen.

In Oschersleben wordt de race op gang geschoten om 13u.

 

(foto: fimendurance.com)