Voor de Superstock deelenemers aan de 8 Uur van Oschersleben was het de afsluitende race van het kampioenschap. Het Tati Team Beaujolais Racing moest er een stevige concurrentie bedwingen om hun eerste FIM Endurance World Cup in de klasse Supersport binnen te halen.

Om te illustreren hoe snel het wel niet ging: de Superstock strijd werd helemaal binnen de top 10 van de race uitgevochten. De winnaars in Oschersleben werden Moto Ain, die als zesde in het algemeen klassement over de lijn kwamen met Roberto Rolfo, Alexis Masbou en Christoffer Bergman op de Yamaha. Op de tweede plaats zagen we het Junior Team Le Mans Sud Suzuki (Hugo Clère, Alex Sarrabayrouse en Louis Rossi) voor het Tati Team Beaujolais Racing op de derde plaats. Het met Kawasaki uitgeruste team met Julien Pilot, Julien Enjolras en Kevin Denis won zo voor de eerste keer de FIM Superstock World Cup voor Duitsland.

Vincent Lonbois met Viltaïs Experience, vijfde in de wereldbeker

Het #333 Yamaha Viltaïs Experiences team, met onze landgenoot Vincent Lonbois, eindigde als 11de algemeen en vijfde bij de Superstocks. Zij werden in de beginfase van de wedstrijd achteruit geslagen toen ze zonder benzine vielen.

In de eindstand van het kampioenschap wordt Tati Team Beaujolais Racing Kawasaki de winnaar met 49 punten voor Junior Team LMS Suzuki Suzuki (43 punten) en MotoAin Yamaha (41 punten). Het Yamaha Viltaïs Experiences team, met Vincent Lonbois, eindigt op de 5de eindplaats met 26 punten.

 

(foto: fimendurance.com)