Supersport300

De Indonesiër Galang Hendra Pratama haalde het voor Biblion Yamaha op indrukwekkende wijze in de Supersport300. De poleman moest even Ana Carrasco voor zich dulden maar nam snel opnieuw het heft in eigen handen. Hij reed weg van het achtervolgende peloton en won met een mooie voorprong. Achter hem werd het podium vervolledigd door Walid Khan (Nutec- Benjan – Kawasaki) en Borja Sánchez (ETG Racing). Wegens een incident werd de race drie rondes voor de finish stilgelegd. Ana Carrasco blijft leider in de tussenstand.

Scheib in de regen

De Superstock 1000 kregen te maken met een zomerse stortbui boven Brno. Maximilian Scheib (Aprilia Racing Team) paste zich het beste aan, aan de omstandigheden en scoorde zijn eerste zege voor 2018 in het European Superstock 1000 kampioenschap. De Chileen ging voor aan Alessandro Delbianco (GULF ALTHEA BMW Racing en Florian Marino (URBIS Yamaha Motoxracing STK Team). Kampioenschapsleider Reiterberger kwam als vierde over de streep. Reiterberger blijft leider in de tussenstand.