Motorracing is dangerous. Het staat zowat op ieder ticket geprint. En op welk niveau dan ook: het is een onoverkomelijke waarheid. Dat mochten we opnieuw ervaren op het circuit van Barcelona, waar afgelopen weekend de vierde manche doorging van het CEV kampioenschap.

Er was een manche voor de European Talent Cup (ETC), onderbroken door rode vlag na een val van Víctor Rodríguez (Laglisse Academy). De ingekorte race was voor Matteo Patacca. Onze landgenoot Luca De Vleeschauwer viel buiten de top 20.

Noodlot in Moto3

In de eerste race van het Moto3 Junior WK haalde Sergio García de zege voor Jeremy Alcoba (Junior Team Estrella Galicia 0.0) en Apiwath Wongthananon (VR46 Mastercap Team). Race 2 werd onderbroken door rode vlag en in de uitslag is het Manuel Pagliani (Leopard Junior)die eerst over de lijn ging, voor Celestino Vietti (SKY Junior Team VR46 Riders Academy) en Jeremy Alcoba.

Barry Baltus, Sasha De Vits en Luca De Vleeschauwer waren in deze categorieën aan de slag. Voor Baltus was er een 17de en een 19de plaats weggelegd, Sasha De Vits had een valpartij in de openingsronde in race 1 en pakte in de onderbroken race 2 een 17de plek.

Maar de zondag werd overschaduwd door het ongeval van Andreas Pérez (Reale Avintia Academy) in de tweede race van de Moto3? race. De rijder werd geëvacueerd naar het Sant Pau ziekenhuis in Barcelona, waar hij zondagavond overleed aan het opgelopen hersentrauma.

 

(foto: fimrepsolcev.com)