In het Tsjechische Terlicko, niet zo ver van de Poolse grens, racet de IRRC (International Road Racing Championship) op het stratencircuit. Enkele Belgen leveren er strijd voor de posities in het kampioenschap, maar ook voor de fun en voor de uitdaging die dit onwaarschijnlijke circuit hen biedt.

In de Supersport is de gecombineerde snelste tijd voor Mathieu Lagrive (Yamaha R6). Laurent Hoffmann (Kawasaki), opnieuw in zeer goede doen staat op een tweede plaats. De Fransman Goetschy vervolledigt er de top 3 op zijn Yamaha R6. Mike Ceuppens kon op zijn Yamaha nog net een 29ste plaats redden. Tegenslag voor Jimmy Wauters, die er op de Suzuki niet in slaagde om onder de kwalificatiedrempel van 2:42.197 te komen. Dat is 115% van de besttijd, Lagrive dus. En zijn 2:44.894 was niet genoeg…

Bij de Superbikes was Didier Gramms de snelste op de BMW 1000RR. De Belgen hielden de eer hoog met een 20ste en een 24ste plaats, respectievelijk voor Yannick Jacops (Suzuki) en Kurt Haek (Honda)

Maar er zijn ook nog enkele Tsjechische “Open” klasses , waarin heel wat rijders inschreven om extra ervaring en rijtijd op te doen op dit stratencircuit. En ook daar zijn er Belgen met wat kansen. Zoals Hoffmann, al tilde hij niet zwaar aan die deelnames. “Dit is om extra oefening te hebben”, vertelde hij. “Voor mij heeft het geen zin om die eerste positie te gaan zoeken in de kwalificatie. Dan sta ik tweede… Dat is de lengte van een voorwiel achter de poleman. Toen ik zag dat mijn tijden goed genoeg waren ben ik gestopt. Nu spaar ik in de eerste plaats mezelf, maar ook de motor en de banden!”

(foto’s: W. Bouchez & V. Deleersnijder)