Het werd opnieuw een mooie en intelligente race van Jorge Martin op de Del Conca Gresini machine. Voor Livio Loi doemde even de hoop op…maar die verdween even snel.

Jorge Martin nam vanop pole zijn voorsprong. Maar Aron Canet (Estrella Galicia 0.0) was niet van plan los te laten en zocht de aansluiting. Martin drong niet verder aan en spaarde zijn banden. Zo vormde zich een groepje van een vijftal rijders met daarin Martin, Canet, Bastiannini, Bezzecchi en McPhee. Niemand kon zich losrukken en dus werd het aftellen naar de eindfase. Het tempo ging omhoog en McPhee was de eerste rijder die van de wagen viel… Letterlijk dan want de Schot ging neer. Met vieren naar de finale dus. Niet helemaal want een paar ronden voor het einde was het de beurt aan Bezzecchi om onderuit te gaan. Martin had ondertussen het gat opnieuw geslagen en ondanks de pogingen van Canet, hield hij met 6/10de van een seconde stand.

Zege voor Martin dan, met Bastiannini op de tweede plek en Canet derde.
Livio Loi volgde aanvankelijk op een mooie 12de plaats maar zakte gestaag weg. Het werd tenslotte een roemloze 24ste eindpositie voor de Limburger…

Het was een erg snelle wedstrijd en we hadden problemen bij het uitkomen van de bochten. De motor accelereerde niet voldoende en daardoor verloor ik heel wat tijd op de rechte stukken. Ik had het idee dat ik steeds meer verloor bij het uitkomen van de bochten, telkens weer. Ik probeerde het contact te houden met de groep voor mij maar alles wat ik won in de remzones, speelde ik weer kwijt in de acceleratie. Het was een hard gevecht om vol te houden, want ik verloor telkens maar posities. Nu moeten we even nakijken waarom ik zoveel posities verloor. Want al bij al was het niet zo’n slecht weekend, maar vandaag was er dan dat vreemde voorval…. Het wordt nu weer uitkijken naar de volgende race.

 

(foto: realeavintia.com/esponsiorama)