In de MotoGP zijn er vele fans van Marc Marquez. Maar hij heeft ook evenveel tegenstanders. Of je hem nu goed vindt of niet, na het bekijken van de MotoGP van Assen kan je eigenlijk maar één ding besluiten: Marquez reed een sublieme, taktische race zoals alleen de grote kampioenen het kunnen…

Na de start nam Marquez met de Repsol Honda de pole, maar lang duurde het niet voor Jorge Lorenzo de Ducati, met een overschot aan topsnelheid, ernaast prikte. Een prestatie op zich aangezien Lorenzo de start nam op een 10de positie! Lorenzo leek dan de sleutel tot de zege in handen te hebben. Hij liet niemand langszij terwijl achter hem de strijd volop woedde tussen Marquez, Rossi, Vinales, Rins en Dovizioso. Ieder van hen wisselde af op de tweede positie. Het was pas een heel stuk in de wedstrijd dat Dovizioso de degens kruiste met Lorenzo. Dan moeide Rossi zich ermee, dan weer Marquez… En ergens in die strijd verloor Lorenzo het ritme, en zakte terug. Het werd daarna haasje-over spelen tussen de tenoren. Marquez raakte Rins, en Vinales, Rossi raakte Lorenzo, Rossi ging wijd, Marquez ging wijd, Iannone moest lossen. Elke ronde gebeurde er wat. Maar met nog 8 rondes te gaan voelde Marquez dat zijn banden nog optimaal waren. En hij sloeg het gat. Eerst 0.6 seconden, dan een seconde, een seconde vier… Het tempo ging naar boven, de breuk was een feit. Winst dus voor Marquez, met achter hem Rins en Vinales, voor Dovizioso en Rossi. Lorenzo haalde uiteindelijk nog een 7de positie. Voor Marquez was het pas zijn tweede zege op Assen, na die van 2014.

Voor Siméon waren er bandenproblemen en een laatste plaats. “Het was moeilijk om iets op te maken uit wat er allemaal gebeurde dit weekend. Na de test in Barcelona, waar we een veelbelovende racesimulatie deden, had ik een goed gevoel in de motor. Ik verwachtte dan ook een mooi resultaat in Asse. Ik was hier altijd al snel en ik hou echt van dit circuit. Ik kwam hier dus vastbesloten om iets te laten zien aan de Belgische fans. Maar ik was niet in mijn element gedurende het gehele weekend. IN de race had ik problemen met de achterband na een tiental ronden. We weten niet hoe dit komt. Het was teleurstellend voor het team want we keken hier allemaal uit naar een goed resultaat. Het is nu afwachten tot in Duitsland.

(foto: realavintia.com/esponsorama)