In het WK Supersport blijft het voordeel aan de gevestigde waarden. Zo was Caricasulo, van het GRT Yamaha fabrieksteam op vrijdagochtend de beste in de eerste vrije training, voor Cluzel (NRT Yamaha) en zijn GRT teamgenoot Mahias. IN de namiddag zette Mahias zich dan bovenaan de tabel, gevolgd door Cluzel en Cortese met de Kallio Yamaha.

Aan de andere kant van de Kallio garage noteerden we tweemaal een 21ste tijd voor onze landgenoot Loris Cresson, met een 1:40.105 en een 1:40.773. “Maar de tweede vrije training werd al na een paar minuten onderbroken door een onweer“, vertelde Loris Cresson. “Moeilijk dus om te bevestigen of de wijzigingen die we hadden aangebracht op de motor uiteindelijk een positief resultaat hebben. We hadden al bij al een moeilijke vrijdag.

“Op de goede weg”

Bleef er dan de derde vrije training van zaterdagochtend. Het werd een Yamaha quintet aan besttijden met Caricasulo (GRT Yamaha, 1’37.980) voor Cluzel (NRT Yamaha, 1’38.018), Mahias (GRT Yamaha, 1’38.070), Cortese (Kallio Racing Yamaha, 1’38.109) en Krummenacher (BARDAHL Evan Bros. Yamaha, 1’38.163). Voor Cresson was er de 17de plaats, in 1’39.575, en dus een kwalificatie via de superpole1, deze namiddag.
Maar het gevoel in de motor was al veel beter dan de vorige sessie“, verklaarde Cresson, die gisteren ook uit zijn dak ging bij de kwalificatie van de Belgen voor de halve finale in de wereldbeker. “Er mankeren nog enkele tienden van een seconde, maar we zijn in alle geval op de goede weg!“.

(foto’s: Kallio Racing/credit: Philippe Damiens)