In Misano werden deze zaterdag nog de verdere kwalificatiesessies en e races afgewerkt voor het WK Supersport300 en het Europese kampioenschap Superstock 1000.

  • Hendra Pratama en zijn tien kompanen, waaronder onze noorderburen Deroue en Meuffels, die onmiddellijk naar de Superpole2 sessie mochten spaarden zich heel wat stress. Want in Superpole1 moest een waslijst aan rijders aan de slag om die twee kostbare plaatsjes in SP2 te vangen. Onder hen niet van de minsten, zoals kampioenschapsleidster Ana Carrasco! Uiteindelijk gingen Kalinin en Perez door terwijl Carrasco morgen moet starten van een 17de positie… In SP2 was het business as usual in Misano met Hendra Pratama en de Biblion Ymaha opnieuw de snelsten. Hij start op pole voor Deroue en de febrieks Kawasaki met Miko Perez, vanuit de SP1 naar de derde plaats op de ParkinGO Kawasaki.
  • In de Superstock ook slechts één naam: Markus Reitterberger en de Alpha Van Zon BMW. Hij zette met 1.36.122 een nieuw ronderekord op Misano en was uiteraard onaanraakbaar op de pole. Hij zal morgen starten voor Riccardo Russo (MOTOCORSA Racing) en Matteo Ferrari (BARNI Racing Team), twee Italiaanse rijders met een wildcard.

foto:worldsbk.com