Er was Xavier Fores en de Barni Ducati, die na een blitz-start naar de leiding ging. Maar hij mocht al na enkele rondes alle hoop opbergen toen hij de rode machine met pech naar de kant mocht sturen. En dan was er Michael Van der Mark en de fabriek-Yamaha. Hij pakte de leiding en leek op weg naar een zekere zege.

Maar het machtsvertoon van Jonathan Rea was indrukwekkend. De Brit reed als door de duivel bezeten, rolde de kopgroep op, dichtte het gat met Van der Mark en ging voorbij de Nederlander met nog drie rondes te gaan… Het werd een nieuwe dubbelzege voor Rea in dit Misano weekend.

Zijn overwinning droeg hij op aan William Dunlop. “Ik kan me goed voorstellen wat de familie nu doormaakt”, zei Rea na de finish. Een blik op de hemel, geen champagne. Een eerbetoon van een groot kampioen aan een mede-racer.

foto: worldsbk.com