Voor het eerst in jaren mocht er opnieuw een Italiaan op het hoogste zegeschavot in de Supersportrace in Misano. Caricasulo rondde een perfect weekend af terwijl Cortese de meubelen redde met een derde plaats.

Jules Cluzel met de NRT Yamaha was vanmiddag het snelste van de lijn in de race voor het Supersport wereldkampioenschap. Het duurde een goed deel van vier rondes voor poleman Caricasulo op de GRT Yamaha zijn rechtmatige positie opnieuw kwam opeisen. Achter het kibbelende duo rukten Sandro Cortese (Kallio Yamaha) en De Rosa (MV Agusta) nar voren. Slachtoffer onderweg was Lucas Mahias op de andere GRT machine. Een klein uitwijkmaneuver toen De Rosa doorkwam naar de tweede plaats, deed de Fransman uit de race verdwijnen met een high sider.

Voor Caricasulo kwam het er dan op neer een opzittende De Rosa te controleren. De verschillen varieerden van ronde tot ronde maar uiteindelijk was het Federico Caricasulo die in Misano een thuiszege kon veiligstellen, voor De Rosa en Cortese. Onze landgenoot Loris Cresson haalde het einde van de wedstrijd niet.

Cortese blijft aan de leiding van het kampioenschap met 138 punten, voor Cluzel (133), Krummenacher (116) en Caricasulo (104).

(foto: worldsbk.com)